İstanbul’da düzenlenen “Birliğimiz Dönüş Yolumuzdur” konulu uluslararası Filistin konferansında bir konuşma yapan Ak parti İstanbul milletvekili ve TBMM Filistin Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, Filistinli gruplara çağrıda bulunarak, işgal rejimi karşısında omuz omuza olmalarını istedi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Muhammed Meşineş, Gazze ablukası, yeni siyonist yerleşim bölgelerinin kurulması, 1948 topraklakrında yaşayan Filistinliler hakkında çkartılan yasalar ve Trump’ın öncülüğünde kurgulanan “Yüzyılın Anlaşması” gibi saldırganlıklar karşısında Filistinli grupları birlik içinde hareket etmeye çağırdı.

Meşineş konuşmasında böyle bir konferansa ev sahipliği yaptığı için Türkiye hükümetine ve halkına teşekkürlerini sunarken, Türkiye’deki Filistin büyükelçisi Dr. Fayid Mustafa, konferansın çok kritik bir süreçte düzenlendiğini vurgulayarak “özgür vatanımıza ve Kudüs başkentli devletimize ulaşıncaya kadar mücadelemizden dönmeyecek ve bu hedefimizden ayrılmayacağız” dedi.

Fayid Mustafa,  Amerika’nın sişyonist rejime verdiği desteğin bu rejimi Filistin halkına yönelik saldırılarında, Gazze ablukasını sürdürmesinde Gazze, Batı Şeria ve Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarında azmettirdiğini belirtti.

Filistin Büyükelçisi Fayid, düzenlenen bu konferansın, Filistin Türkiye ilişkilerini daha da güçlendiren bir köprü olması çağrısında bulundu.

Turan: Siyonist İşgal Karşısında Omuz Omuza Olalım

Konferansta bir konuşma yapan Ak Parti İstanbul milletvekili ve TBMM Filistin Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, bölgemizdeki kriz ve gerginliklerin kaynağında Filistin topraklarının işgalinin yattığına dikkat çekerek bu işgalin eninde sonunda sona ereceğini belirtti.

Turan, Amerikan yönetiminin Siyonist işgal rejimine verdiği desteği eleştirerek, bütün dünya Müslümanlarını Siyonist işgal karşısında omuz omuza vermeye, Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılar ve Kudüs’ün Yahudileştirilme planlarına karşı birlik olmaya çağırdı.

Filistinli grupları da Siyonist işgal karşısındaki mücadelede birlikte hareket etmeye çağıran Turan Türkiye’nin her zaman Filistin davasının destekçisi ve savunucusu olmaya devam edeceğini, Filistin halkının haklarını elde edinceye ve vatanlarına kavuşuncaya kadar da Filistin halkını himaye edeceğini belirtti.