İran’da “Ordu Günü” dolayısıyla düzenlenen askeri geçit töreninde bir konuşma yapan İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “karşıya kaldığımız problemlerin kökünde Siyonist rejim ve Amerikan emperyalizmi yatmaktadır” dedi.

İslam Devrimi Muhafızları Ordusu’nun yalnızca Siyonistlerin ve Amerikan emperyalizmine karşı olduklarını ve bölgede başka herhangi bir devleti hedef almadıklarını söyleyen İran Cumhurbaşkanı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bölge ülkelerine şunu söylemek istiyorum, İslam Cumhuriyeti silahlı güçleri size ve sizin ulusal çıkarlarınıza karşı değildir. Devrim muhafızları işgalcilerin karşısında olmuştur ve işgalcilerin karşısında durmaktadır. Biz bölgesel bir barış ve istikrar istiyoruz, ülkelerin egemenliğini ve terörizmin ve terörist faaliyetlerin bitirilmesini istiyoruz.”

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Amerika’nın devrim muhafızlarını “terör örgütü” ilan etmesine karşılık olarak da “devrim muhafızlarına saldırı, İran’ın bütün silahlı güçlerine saldırıdır, devrim muhafızlarına saldırı İran milletine bir saldırıdır” dedi.