İslam Devrimi Lideri Seyyid Ali Hamenei, Tahran’da düzenlenen Uluslararası Kur’an Müsabakası katılımcılarına hitaben yaptığı konuşmada, Siyonist İsrail rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesinin Kur’an ve İslam’ın inançlarına apaçık ihanet olduğunu belirtti.

İslam ülkelerindeki birtakım yöneticilerin doğrudan Amerika ve Siyonistlerin hizmetçisi durumuna geldiklerini belirten rehber Hamenei, “bazı ülkeler Filistinlilerin kanlarının dökülmesi ve haklarının çiğnenmesi için Siyonistlerle gizli dolaplar çevirdiklerini söyledi.

Rehber Hamenei konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ne yazık ki bazı ülkeler Kur’an’ın buyruklarına ve öğretilerine uymuyorlar, kafirlere karşı şiddetli olmaları gerekirken, Amerika ve İsrail’in hizmetçileri olmuş durumdalar. Birbirlerine karşı merhametli ve alçak gönüllü olmaları gerekirken, Suriye’de ve Yemen’de olduğu gibi ayrılıkların ve savaşların yolunu açtılar, Müslümanları katlettiler. Bugün Yemen yoğun bir bombardıman altında, bu bombardımanı yapar kim? Bir kafir mi? O bir Müslüman, en azından Müslüman görünen biri”