Mısır’da meşru ve seçilmiş Muhammed Mursi yönetimi kanlı bir darbe ile devirerek işbaşına gelen Abdulfettah el Sisi’ye bağımlı kukla Mısır yargısı, Dr. Muhammed Mursi’yi İran devrim muhafızlarının ajanı olmakla suçladı.

Mısır gazetelerinden Şuruk’ta yayınlanan haberde, Mısır yargısı Mısır’da İhvan-ı Müslimin hareketinin Arap rejimlerini yıkmak için bir ajandası olduğunu ileri sürerek Hamas ve İran devrim Muhafızları ve Hizbullah ile bağlantılı ve koordineli bir şekilde hareket ettiğinin gözlemlendiğini ve ülkenin gizli sırlarını başka ülkelere verdiklerini iddia etti.

Mısır mahkemesi, daha da ileri giderek Mısır Cumhurbaşkanı Dr. Muhammed Mursi’nin İran Devrim Muhafızları’nın bir ajanı olduğunu ileri sürdü.

Amerika’nın Devrim Muhafızları Ordusu’nu “terör örgütü” ilan etmesinin ardından Mısır cunta rejiminin tutsak İhvan liderliği ile ilgili olarak devrim muhafızları bağlantılı suçlamaları gündeme taşıması zamanlama açısından dikkat çekti.