Lübnan ve Filistin İslam direniş hareketleri, Amerika’nın dış müdahale ve komploları ile karşı karşıya kalan Venezuella Devlet Başkanı Nicholas Maduro’ya desteklerini sundu.

Lübnan Hizbullah hareketinin parlamentodaki Direnişe Vefa Grubu milletvekilleri Muhammed Raad’ın başkanlığında Beyrut’taki Venezuella büyükelçiliğine giderek, Hizbullah hareketinin Venezuella hareketi ve Maduro’ya desteğini iletti.

Muhammed Raad açıklamasında, “başta Hizbullah genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah olmak üzere, Hizbullah hareketi içindeki herkesin, Venezzuela’nın meşru yönetimi ve özgür halkının yanında olduğunu belirtmek istiyorum” dedi.

Diğer yandan Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas da, yaptığı resim açıklamada, Maduro liderliğindeki Venezuella hükümetine desteğini belirterek, Amerika’nın Venezuella’ya yönelik emperyalist müdahalelerini protesto etti.

Hamas açıklamasında, “Hamas hareketi Venezuella’nın seçilmiş başkanı Nicolas Maduro’ya karşı başarısız darbe girişimini ve Amerika’nın Venezuella’nın içişlerine müdahalelerine kınamaktadır. Amerika ülkelerin içişlerine müdahale etme geleneği, halkların özgür iradelerine yapılmış açık bir saldırıdır. Amerika’nın bu tutumu gerçekte, dünyanın barış ve istikrarına yönelik bir tehdittir” denildi.

Hamas açıklamasının devamında “Hamas hareketi, Filistin halkına şartsız ve büyük bir destek sunan Venezuella hükümetine Filistin halkının şükranlarını sunmaktadır” denildi.