Suud rejiminin 37 masum sivil Müslümanı zalimce idam etmesi ve Yemen’e yönelik sürdürdüğü vahşi katliamları protesto amacıyla İstanbul Suud konsolosluğu önünde düzenlenen protesto gösterisi Yemn Ensarullah medyasında da yer aldı.

Suud rejiminin 37 masum sivil Müslümanı zalimce idam etmesi ve Yemen’e yönelik sürdürdüğü vahşi katliamları protesto amacıyla İstanbul Suud konsolosluğu önünde düzenlenen protesto gösterisi Yemen Ensarullah medyasında da yer aldı.

Yemenpress sitesinde yer alan haberde, “İstanbul Suud konsolosluğu önünde düzenlenen gösteride yüzlerce gösterici Suudi rejiminin onlarca siyasi tutukluyu idam etmesi ve aynı zamanda Suud koalisyonunun 5 yıldır Yemen halkına yönelik sürdürdüğü vahşi katliamlar protesto edildi” denildi.

Haberin devamında şu ifadelere yer verildi:

“Göstericiler dünya Müslümanlarından Yemen halkına yönelik sürdürülen katliamlar karşısında sorumluluklarını hissetmesini ve büyük insani kriz ve felaketlerin sebebi olan Yemen’e uygulanan ablukanın kaldırılması için uluslararası toplum üzerinde baskı kurulması çağrısında bulundu. Gösteri sırasında göstericiler Seyyid Abdulmelik el Husi’nin posterleri ile Hizbullah bayraklarını kaldırarak Suud rejimi, Amerika ve İsrail karşıtı sloganlar attı."